PreFRA 2019

Bases del concurs PreFRA. EMERGENTS 2019 Alaquàs.

Descarrega les bases punxants ací.

Organitza Ajuntament d’Alaquàs.

Objectiu del concurs:
Oferir la possibilitat de formar part del cartell del FRA 2019 a un número d’UNA o DUES bandes/grups de música emergents de la Comunitat Valenciana, de forma participativa i oberta.

Participants:

•No s’estableix cap límit màxim ni mínim d’edat per als participants. En cas de menors d’edat, els responsables legals hauran de d’autoritzar la seua participació.

•Podran inscriure’s tots aquells grups o solistes procedents de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, sempre que no tinguen contracte en vigor amb cap discogràfica.
•No s’estableixen categories per gèneres ni subgèneres.
•Els grups seleccionats l’any anterior per a la seua actuació al Festival (FRA) queden exclosos de participar en l’actual edició.
•La participació en el concurs implica l’acceptació d’aquestes bases. Quedarà automàticament exclòs del certamen qualsevol artista que incomplisca algun dels requisits que les conformen.

Obres, llicències i drets:
•Totes les obres presentades hauran de ser composicions originals no editades, publicades o distribuïdes comercialment per cap companyia discogràfica. La responsabilitat sobre el contingut de les composicions presentades, el registre de la seua autoria i les possibles implicacions legals en cas de denúncies per plagi, recaurà sobre el propi artista inscrit que es compromet mitjançant l’acceptació d’aquestes bases a garantir la legítima titularitat dels drets sobre les obres musicals presentades.
•Aquest concurs pretén estar en consonància amb els temps actuals pel que no admetrà maquetes en formats hui en dia obsolets com la cinta de cassette o el CD. Únicament s’admetran els temes en format digital que es puguen reproduir directament des de qualsevol de les plataformes existents en la xarxa (MySpace, YouTube, Spotify, Bandcamp, etc.) o enviats mitjançant correu electrònic en format mp3. Els participants inclouran en la seua fitxa d’inscripció l’enviament d’un correu electrònic a prefra@alaquas.org amb els enllaços i/o arxius corresponents on els membres del jurat puguen avaluar les composicions presentades.
•A causa de la capacitat il·limitada de temes susceptibles de ser presentats en el format digital descrit en l’apartat anterior, el jurat només tindrà en consideració per a establir la seua selecció de participants, els 3 primers temes disponibles en l’enllaç que facilite el grup o solista participant o els tres temes dels que s’indique títol al moment de la inscripció.
•L’Ajuntament d’Alaquàs com a organitzador del certamen es reserva el dret d’ús dels temes presentats, així com de les gravacions resultants dels directes, per a la pròpia divulgació del concurs i la seua difusió en els mitjans que considere oportuns.

Inscripcions i terminis:
•Els grups o solistes participants es podran registrar enviant un correu electrònic a prefra@alaquas.org , en el termini comprés entre el 11 de febrer i el 15 de març de 2019. En aquests fulls d’inscripció hauran d’aportar obligatòriament els elements següents:

1. Nom artístic del grup o solista.
2. Relació de components, amb nom complet, edat i DNI (fotocòpia escanejada).
3. Dades del representant o portaveu del grup o solista, que inclourà nom complet, domicili, DNI, telèfon de contacte i correu electrònic.
4. Fotografia actual del grup o solista.
5. Informe actualitzat del grup o solista, amb una breu biografia.
6.Enllaç o web on s’hagen pujat prèviament els temes presentats al concurs o, si no hi ha, arxius en format mp3. S’aconsella indicar el títol dels 3 temes amb els que el grup o solista vol concursar.
El participant haurà de rebre la confirmació de la recepció de les dades conforme les bases per part de l’organització.
En cas de voler tramitar inscripció a la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alaquàs es podrà tramitar com a instància general.
Els grups seleccionats, així com les dates de concerts es facilitaran com a màxim abans del 18 de maig.

Jurat:
El jurat estarà compost per:
-Dos persones de contrastada experiència dins del camp de la música.
-Dos representants dels grups de música que fan ús dels locals d’assaig.
-Un tècnic del Departament de Joventut.
-El o la regidor/a del Departament de Joventut.

Fases del concurs:
El concurs tindrà 4 fases diferenciades, presentació, valoració i preselecció de bandes, actuacions en directe i veredicte final.
1.FASE Inscripció i presentació. Els grups o solistes participants es podran registrar enviant un correu electrònic a prefra@alaquas.org , en el termini comprés entre el 11 de febrer i el 15 de març de 2019. Els 15 dies naturals posteriors es deixarà com a període per què els grups puguen rebre el recolzament dels seus i seues simpatitzants amb una votació popular que ajude al jurat a valorar cada banda.
2.FASE Valoració i preselecció. De totes les bandes presentades al concurs es realitzarà una selecció de 4/6 bandes que faran actuacions en directe a la Sala Polivalent de concerts del Centre Juvenil El Passatge.
3.FASE d’actuacions en directe: Es programaran una sèrie de concerts a la Sala Polivalent de El Passatge Jove d’Alaquàs amb l’objectiu de conèixer als grups en directe.
4. FASE FINAL i VEREDICTE De les 4/6 bandes seleccionades pel jurat, es triarà una o dos bandes que formaran part del cartell del 25 FRA.

Premis:
-El jurat del certamen nomenarà el/s guanyador/s amb els següents drets:
– Actuació en el festival FRA de 2019
– Assistència tècnica musical coberta.
– Assistència de producció coberta.
– Gratificació econòmica de 200€ nets.
-Menció honorífica del grup o dels grups que han format part del concurs.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *